jolienwind.reismee.nl

Gisteren!!

Daar was ik weer! Totaal niet uitgeslapen overigens, daarover later meer! ;-)

Gisterochtend zijn we op tijd opgestaan om de stad in de gaan en een toeristisch rondje te maken... Eerst wilde ik even een reisgids van Thailand halen... Heb er een bij me die prachtig is, (Prachtig, Juut en Ro, hebben er veel aan!!) maar wil heel graag zelf een hebben waar ik mijn eigen aantekingen in kan maken... Dus eerst de markt nog even op waar ik gisteren gidsen had zien liggen... Nergens meer te bekennen natuurlijk! Besloten om er niet meer naar te zoeken, kom er vanzelf een tegen...

Vervolgens met een Tuk Tuk naar de Chao Phraya. Het plan is om van het Noorden van het centrum af te dalen naar het zuiden en uit te stappen in China Town. Prachtige ervaring, veel gezien zo aan de oevers van de rivier..

Aangekomen in China Town ging het in eerste instantie prima, tot we belanden in een steeg van ongeveer 80 cm breed, 3 km lang en bomvol mensen kraampjes... Nu ben ik niet claustrofobisch aangelegd, maar na 1000 meter brak het zweet me wel goed uit... Overal harde muziek, verstikkende hitte, sterke geuren (waar ik absoluut wel wat van vond..) en mensen die je aandacht trekken...

Uiteindelijk de uitgang gevonden en meer China Town in gegaan.. Op de een of andere manier had ik geen prettig gevoel over onze omgeving; de mensen minder vriendelijk, gehaast en schrikkerig... Al snel bleek waarom... Toen we stonden te wachten bij een stoplicht om over te steken, begon opeens een stem heel hard door megafoons te schreeuwen die opgehangen waren aan lantaarnpalen.. Dat is nog tot daaraan toe, maar een aantal mensen keken verschrikt op en liepen snel een winkel of steegje in! Erg vervelend! Wij hebben er dus ook maar voor gekozen om een restaurant in te gaan en even bij te komen.. Na een kort durend overleg besloten zo snel mogelijk uit China Town te vertrekken...

Nu moet je je voorstellen dat we niet normaal over straat kunnen. Waar je ook loopt wordt je om de minuut aangesproken door Tuk Tukje en Taxi chauffeurs die je overal heen willen brengen.. We g van deze plek leek ons dus niet zo'n groot probleem... Toen we echter een taxi vroegen ons naar het Grand Palace te brengen, lachte hij ons uit, draaide zijn raampje dicht en vertrok!!! En daar sta je dan, met 'n bijzonder akelig onderbuikgevoel en geen vervoer.. Uiteindelijk een Tuk Tuk geregeld die ons voor 20 Baht naar Grand Palace wilde brengen.. En hoe!! Die man scheurde, remde, vloog bijna uit de bocht, ramde bijna een auto en maakte gebarend ruzie met een taxichauffeur die 'm in de weg stond... Zeer bijzondere ervaren en wat mij betreft zijn deze karretjes dus ook bij deze omgedoopt tot K.. K.. .

Wel aangekomen bij Grand Palace gelukkig waar ik me heb gewenteld in belachelijk veel kleren, uit eerbied voor Budha.. (Zie filmpje, heb 'm gedecodeerd hoor!;-))Te heet en na twee uur was ik er dan ook wel klaar mee!

Terug in 't hotel lekker even geslapen een uurtje en daarna de stad in geweest om te eten... Warempel een Nederlandse reisgids gevonden en Birckenstocks gekocht..

Ik heb weer slecht geslapen vannacht, waardoor we onze fietstocht helaas hebben moeten laten gaan... Daarover morgen weer! Vannacht gaan we met de nachttrein naar Chang Mai!

Tot dan!

Markus en Trijntje

Hoi Jolien en Albertje. Ik zou zeggen geniet van de reis en we blijven jukkie volgen. Heel veel plezier.

je beleeft zo wel van alles zeg! nog veel plezier samen. groeten Mart

Tineke

Wat verschrikkelijk leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken. Spannend ook. We kijken elke keer weer uit naar de verhalen en beelden. Wij genieten er van, en we denken dat jullie dat ook doen (ook al is het soms behoorlijk inspannend). Pas wel goed op jullie zelf. Heel veel groetjes Tineke