Koken op z'n Thaais in het tweevoud...
Het is ongeveer 45C en dan sta je op het heetst van de dag te wokken in een keuken zonder airco of ventilator na een nacht met 3-4 uur slaap... Het was geweldig!!!
Om 08.30 uur opgehaald bij het hostel om vervolgens naar de maarkt te gaan voor een workshop specerijen en olietjes.. Daarna door naar de boerderij om daar de tuinen in te gaan.Erg leuk om allemaal te zien! Vervoolgens hebben we 5 gerechten gemaakt; een Green Curry, Coconutmilk Soup, Chicken with Cashewnuts, Pad Thai Noodles en als dessert Mango with Sticky Rice. Heerlijk allemaal en natuurlijk helemaal vers gemaakt met allemaal kruiden uit de tuinen en van de markt.
De hitte speelde ons echter wel parten op den duur en toen we om 15.00 uur weer teruggebracht naar het hostel waren we dan ook best blij.. Lekker even geslapen een uurtje of twee en daarna de stad in voor een hapje eten. Even langs de Tourist Information om te checken of onze tickets al binnen waren, maar helaas. Wel een tripje geboekt voor morgen. We gaan raften in de jungle, zwemmen bij de waterfalls en olifanten bekijken en berijden! Erg veel zin in!
Vandaag ook twee meiden gesproken die net in Pai geweest zijn. Pai is een dorpje middenin de bergen ten noordwesten van Chiang Mai. We kunnen daar in 4 uur met een mni-van naar toe. Waarschijnlijk een tripje voor woensdag dus. Vrijdag dan weer terug naar Chiang Mai om nar Bangkok te vliegen. Maar eerst de dag van morgen! Genieten!
Nu nog even wat foto's proberen te uploaden, de computers hier zijn erg traag! Ik doe m'n best!
Heel veel plezier in Pai maar doe voorzichtig!Plaag die olifanten niet want over 100 jaar weten ze het nog!!!! Wacht vol verwachting op de nieuwe verhalen en foto's! Nogmaals heel veel plezier en geniet ervan. Liefs xxx
Hallo meisjes.
Leuk een workshop Thais koken.
Je hebt toch wel de recepten meegenomen?
Het lijkt me heerlijk.
Groetjes en een dikke kus
He liefie,
Wat een topverhalen! We zijn zo jaloers! Geniet er lekker van en vergeet niet af en toe een massage te nemen, want die zijn heerlijk!
Liefs Roderik & Judith.
P.S. Als jullie nog naar Pai gaan dan is www.paichan.com een aanrader! Was ons leukste hostel van de hele vakantie! X
OOO super denk om he niet zingen van na na na na na.
Want dan krijg je een knal met de slurf.
Dus een nieuwe ontdekking gedaan Jolien de super kok.
Helemaal top.Morgen genieten van het heerlijk verkoelende water. Ben weer heel benieuwd na de mooie verhalen.
fijn jolien, dat je het zo naar je zin hebt, kreeg de link van je moeder, het is net of ik onze reis weer herbeleef. wat is thailand mooi he?
ga je ook nog naar de longnecks?
Voor Gea: Wat leuk dat je 't even gelezen hebt! Misschien gaan we dat nog wel even doen inderdaad, maar komen tijd te kort! Alles is hier prachtig!! Ga zeker nog eens terug!!
Hai, kon ik binnenkort kipfilet met Cashuwnuts bij je eten! Is echt mijn lievelings eten hier in China!
Ik neem m'n stokjes mee!
Whow ook die olifanten berijden, echt onvergeetelijk lijkt me dat! Magnifiek!
Xx