jolienwind.reismee.nl

Van Chiang Mai, via Bangkok naar Chumphon, naar Koh Tao

We zijn er weer! Een enorme reis achter de rug!

Gisteren pas om 10.00 uur wakker geworden. Even ontbeten waar ik aangesproken werd door een Britse man over m'n afschuwelijke, Amerikaanse accent. Er grappig! Nog even geslapen en om 15.15 uur met de pick-up naar het vliegveld gegaan.Ik kreeg een beetje de kriebels toen ik onze 'luchtkist' zag; ik denk niet dat we in Nederland hadden mogen landen zeg maar... Geeft niks, na anderhalf uur stonden we fijn met onze voeten op de grond in Bangkok.

Daar stonden rijen taxi's klaar, die ons overigens ook wel direct naar Chumphon hadden willen brengen... ;-) Op naar het busstation, een rit van een uur... Ik dacht dat het vliegtuig eng was, maar dit sloeg werkelijk alles. Onze 'driver' reed met 120 km per uur over een bomvolle ringweg dwars door Bangkok. Toch ook hier weer veilig aangekomen gelukkig!

Op het busstation nog even een patatje gehaald bij de KFC (Doodeng Marie!!;-)) en toen voor 7 uur de bus in richting Chumphon. Natuurlijk geen oog dicht gedaan. Om 02.00 uur maakte we even een stop en stonden we notabene opeens middenop een zeer lokale markt. Albertje had al wel lekker liggen slapen en bleef dus in de bus, ik wilde natuurlijk die markt wel graag even zien.. Zeer bijzondere ervaring! We hadden het idee dat we af en toe bekeken werden door de bevolking hier vanwege onze blonde haren, daar was het zo mogelijk nog erger. Ik was absoluut de enige Europeaan daar en werd dus ook op allerlei manieren na- en aangekeken. Werd me een bord rijst met stierenballen aangeboden waar ik voor heb bedankt. Het was immer middenin de nacht! ;-)

Doorgereden naar Chumphon waar we om 04.20 uur afgezet zijn bij een Tourist information. Hier een bootticket gekocht voor de overtocht. Om 05.45 uur werden we hier opgehaald en afgezet bij het treinstation... Zonder daarbij te horen wat we moesten doen. Opeens kwamen er echter twee mensen aangelopen met wie we mee konden lopen naar een bus. Hiermee werden we in een halve uur naar de boot gebracht.

De bedoeling was dat we om 07.00 uur zouden vertrekken, wil het niet dat onze catamaran vast zat wegens laag water. Of iedereen even voor op de boot wilde gaan staan zodat de schroef los kon komen. Dikke lol natuurlijk!

Om 9.15 uur aangekomen op Koh Tao, wat 'n eiland! Bounty, bounty, bounty!!! Alleen regent en stormt het hier momenteel! Gelukkig is het wel warm! We hebben hier op het eiland een hutje gehuurd, met zeezicht, voor maar 25 euro per nacht voor ons tweeen! Helemaal te gek natuurlijk! Maar snel in bed gedoken en we werden om 18.00 uur pas wakker! Nu net even gegeten en hopen dat het morgen beter weer is!!

Morgen meer, hoop ook foto's!

Dikke kus vanuit hier voor iedereen!

Sandra

ja begrijp dat je stierenballen midden in de nacht niet wil eten hoor.Als het je overdag aangeboden was was het natuuuuuuuuurlijk een heel ander verhaal dan had je ze met een glimlach gegeten!!!!!!!!!!

MJ

Ben nu helemaal trots op je; voor een busreis van 7 uur naar de KFC!!!!